Uusi laskutusjärjestelmä

Mäntlahden vesihuolto-osuuskunta siirtyy käyttämään Suomen Vesitieto Oy:n Vesitieto-pilvipalvelua asiakasrekisterin ylläpitoa sekä laskutusta varten. Vesitietoon siirtymisen myötä tietojen hallinta paranee ja vesiosuuskunta alkaa itse hoitamaan laskutuksen. Tästä johtuen laskujen ulkonäkö muuttuu hieman, ja laskutukseen lisätään myös arvioitu vedenkulutus tiettyyn aikarajaan (esim. vuodenvaihteeseen) asti.

Ensimmäinen laskutus Vesitieto-järjestelmällä suoritetaan jo tämän vuoden aikana, ja laskutuksen tietojen oikeellisuus tarkistetaan samalla. Uuteen järjestelmään siirtymisen myötä jotkin tiedot saattavat olla vielä puutteellisia, tai vanhoja epäselvyyksiä on tarkistettu ja korjattu. Pyydämme ottamaan yhteyttä, mikäli uuden laskun tiedoissa ilmenee jotain korjattavaa.

Uusi ohjelma mahdollistaa lisäksi mm. tarkemman vedenkulutuksen seurannan, myös asiakaskohtaisesti. Ensimmäisille asiakkaille onkin jo lähtenyt sähköpostia, mikäli laskennallinen vuorokausikulutus on uuden ilmoitetun mittarilukeman myötä huomattavasti noussut. Asiakasta on informoitu tulevasta isommasta laskusta, sekä kehotettu tarkistamaan vesikalusteet mahdollisten vuotojen varalta, mikäli noussut kulutus ei ole ollut aiheellista.

Vesitieto on nykyaikainen ohjelmisto, joka mahdollistaa myös esimerkiksi etäluettavien vesimittareiden käyttöönoton. Sen on valinnut asiakastieto- ja vesilaskutusjärjestelmäkseen jo useat suuretkin vesilaitokset, kuten esimerkiksi Oulun Vesi ja Haminan Vesi.

Scroll to top